Welkom op de Moeiakker!

De boeren plannen, zaaien, planten, wieden, verzorgen en onderhouden bodem en akker. De deelnemers komen oogsten, zo vaak als ze zelf willen, tussen zonsopgang en zonsondergang.

Als deelnemer:

schrijf je in met het hele gezin (bij studenten op kot en co-ouderschap is een aanpassing mogelijk) en betaal je aan het begin van het seizoen. Vanaf het oogstjaar mei 2024 – april 2025 werken we met een prijsvork. Je prijskeuze staat los van de hoeveelheid of hoe vaak je oogst.

Met 430 euro per volwassene betaal je de sociale prijs.
Met 445 euro per volwassene betaal je de richtprijs.
Met 470 euro per volwassene geef je De Moeiakker wat extra steun.
Kinderen betalen respectievelijk 23,89 euro, 24,72 euro en 26,11 euro per levensjaar.

kom je oogsten wanneer en hoe vaak je wil, tussen zonsopgang en zonsondergang. Dat kan elke dag, eens per week, … Je oogst wat je wil, naar eigen smaak en believen, voor vers gebruik voor jouw gezin. Soms is er een oogstlimiet, uit solidariteit. Het infobord, de vlagjes en bordjes op het veld en de oogstmail maken je wegwijs in wat en hoe je kan oogsten. Natuurlijk kan je de boeren ook aanspreken.

ben je welkom op samenwerkdagen, het oogstfeest en andere activiteiten. Je kan elke dag op het veld genieten van de rust, natuur, schoonheid, speelkansen, …., met respect voor de akker, de planten en de privacy van de boeren. 

Deelnemers schrijven in voor een heel oogstjaar van 1 mei tot en met 30 april. Als er plek is kunnen nieuwe deelnemers nog inschrijven in de lente en zomer.

“Heb je zin in lokale verse groenten? Probeer het eens een jaar! Dat deden wij ook en we zijn heel content met de verse biologische groenten zo dicht bij huis. Het oogsten is een leuke activiteit, zeker op ’t gemak in het weekend. Al kom je best niet in je zondagse kleren. We lopen dan ook eens rond op het veld en zien dan ‘oh, die groente is bijna goed, en ha, dat is die groente.’ Echt tof! We kochten al een oogstaandeel voor volgend jaar.” 

Thomas