Welkom op de Moeiakker!

De boeren plannen, zaaien, planten, wieden, verzorgen en onderhouden bodem en akker. De deelnemers komen oogsten, zo vaak als ze zelf willen, tussen zonsopgang en zonsondergang.

Als deelnemer:

schrijf je in met het hele gezin (bij studenten op kot en co-ouderschap is een aanpassing mogelijk) en betaal je aan het begin van het seizoen. De deelnemersprijs voor het oogstjaar mei 2021 – april 2022 bedraagt 360€ voor een volwassene (vanaf 18 jaar) en 20€ x leeftijd voor een kind.

kom je oogsten wanneer en hoe vaak je wil, tussen zonsopgang en zonsondergang. Dat kan elke dag, eens per week, … Je oogst wat je wil, naar eigen smaak en believen, voor vers gebruik voor jouw gezin. Soms is er een oogstlimiet, uit solidariteit. Het infobord, de vlagjes en bordjes op het veld en de oogstmail maken je wegwijs in wat en hoe je kan oogsten. Natuurlijk kan je de boeren ook aanspreken.

ben je welkom op samenwerkdagen, het oogstfeest en andere activiteiten. Je kan elke dag op het veld genieten van de rust, natuur, schoonheid, speelkansen, …., met respect voor de akker, de planten en de privacy van de boeren. Jaarlijks organiseren we ook een evaluatievergadering om samen terug te blikken en de toekomst vorm te geven.

Deelnemers schrijven in voor een heel oogstjaar van 1 mei tot en met 30 april. Als er plek is kunnen nieuwe deelnemers nog inschrijven in de lente en zomer.

“Heb je zin in lokale verse groenten? Probeer het eens een jaar! Dat deden wij ook en we zijn heel content met de verse biologische groenten zo dicht bij huis. Het oogsten is een leuke activiteit, zeker op ’t gemak in het weekend. Al kom je best niet in je zondagse kleren. We lopen dan ook eens rond op het veld en zien dan ‘oh, die groente is bijna goed, en ha, dat is die groente.’ Echt tof! We kochten al een oogstaandeel voor volgend jaar.” 

Thomas